Blog & Recepten

Terug

Tubantia: Het winkelbestand in Ootmarsum heeft er een nieuwe aanwinst bij..

Margriet Siers verstaat de kunst van chocola maken: in De Gouden Kruimel in Ootmarsum

OOTMARSUM - Het winkelbestand in Ootmarsum heeft er een nieuwe aanwinst bij: chocolaterie en patisserie De Gouden Kruimel. Het nostalgische winkeltje aan het Kerkplein gaat dit weekeinde officieel open.

Redactie  Laatste update: 21:44 Bron: tubantia

Met de opening van De Gouden Kruimel gaat een droom in vervulling van initiatiefneemster Margriet Siers; geboren en getogen in Oldenzaal maar sinds kort woonachtig in Ootmarsum. Zij leerde het aloude ambacht van chocola maken bij restaurant De Librije in Zwolle. Het kennis en vaardigheden brengt ze sinds december in de praktijk in De Gouden Kruimel. En van meet af is het druk. Zelfs in de toch doorgaans stille januarimaand. Margriet Siers heeft er dan ook alle vertrouwen in dat haar onderneming een succes wordt.
Alles met de hand
Margriet Siers maakt alles zelf met de hand. Niet alleen chocola, bonbons maar ook de koekjes en de taart die bij een kopje koffie of wat ook kan worden geserveerd. Zij weet uit ervaring dat chocola maken een heel nauwkeurig karwei is. Dat begint al bij het op de juiste temperatuur brengen van de chocola om ermee te kunnen werken. Daarvoor zijn talent, ervaring, kennis, kunde en gevoel nodig. En dat is bij Margriet Siers helemaal in orde, afgaande op de enthousiaste reacties die ze krijgt op haar smakelijke lekkernijen. Zij verzorgt ook workshops.